Siempre sonriendo

Tango v Jihlavě

19.05.2014 13:10

TANGO WORKSHOP - ŘEČ TĚLA

 

lektoři: Nolwenn (Francie) a Radek (CZ)

 

Objevte tajemství Argentinského tanga, jeho řeč, vášeň, citlivost i hravost!

 

sobota 14. 6. 2014

Argentinské tango jako společenský tanec není „klišé“ často viděné ve filmech, není to show. Kroky a figury nejsou tím nejdůležitějším. Argentinské tango je improvizovaný tanec. Je o spojení dvou partnerů, těla i duše. Je o jejich objetí a propojení s hudbou, vnímání a senzitivitě, plynulosti a koncentraci, energii a pohybu vycházejícího z nitra, bytí tady a teď.

Ve workshopu nebudeme objevovat pouze jeden společenský tanec, ale i kontrolu těla s jeho možnostmi a limity, kontakt a komunikaci v páru - s prvky kontaktní improvizace a aikida. Čeká vás radost, hra souznění, prožitek, rytmus, improvizace, umění.

  • Na workshop jsou ideální boty s koženou podrážkou nebo měkké baletní boty (piškoty) nebo jen ponožky a pohodlné oblečení.

  • Nejlépe přijít v páru, ale akceptujeme i jednotlice. Zvláště muži jsou vítaní!

  • Předchozí zkušenosti s tancem nejsou nutné.

 

Rámec workshopu

První část (3 hodiny)

  • Klíče ke komunikaci těla v páru
  • Chůze se čtyřma nohama - chůze v páru
  • Praktika. Relaxace

Druhá část (3 hodiny)


  • Ždímání těla jako hadru, kreslení nohami aneb pivoty, boleo a ocho
  • Praktika. Relaxace

 

Nolwenn Treguer (původem Francouzka žijící v Praze) tancuje argentinské tango osm let a učí jej od roku 2009. V současnosti učí ve třech tanečních studiích v Praze a dává mnoho soukromých lekcí. Nolwenn je pravidelnou návštěvnicí tango festivalů po celé Evropě a zároveň autorkou filmových a divadelních produkcí s tematikou tanga. Ještě předtím, než Nolwenn objevila a zamilovala se do tanga, tak se věnovala různým tancům (baletu, stepu, flamencu). Tango vnímá jako magické propojení dvou bytostí, jako tělesnou i duševní komunikaci beze slov. Své motto si vypůjčila od Isadory Duncan: "Kdyby to šlo říct slovy, tak bych to netančila". Protože tango je založeno na improvizaci, vyžaduje 100% pozornost vůči partnerovi - a také 100% pozornost od partnera. Tancovat tango znamená únik z času a reality, jednoduše být, být přítomna v partnerově objetí, být ve třech minutách věčnosti - jedna tango písnička.

 

Radek Olexa začal tančit tango díky své vášni pro tango muziku. Ve svém tanci se zaměřuje zejména na interpretaci hudby. Jeho motem je „ciťte muziku, užívejte objetí“. Má také jemné cítění pro kontakt s partnerem a pro energii v pohybu díky svému 15letému tréninku bojového umění Aikido. Rád pracuje s ostatními, sám na sobě a neustále se snaží více a více pronikat do umění argentického tanga. Občas pouští muziku jako Dj na milongách (tango večerech). Spolu s Nolwenn organizuje nedělní milongy v Praze po 2,5 roku.

 

web kurzů tanga: https://pohledpracoviste.blogspot.cz/2013/09/tanecni-kurzy.html

 

Vyhledávání

Kontakt

Jazyková agentura Alma Alena Dvořáková
17.listopadu 10
Jihlava
586 01
777 986 548, 604 786 548